14 Ağustos 2016 Pazar

BARCELONA / BARSELONA / SPAIN / İSPANYA

Mayıs 2015

Flamenco, sangria şehri... ☺️ Avrupa'nın en modern ve güzel şehri... ☺️
Barcelona, ülkemizin batısında, İspanya'nın doğusunda Akdeniz'de yer alır. Barselona halkının çoğunu 'Katalanlar' oluşturur. Son yıllarda Barselona'da gezinirken çok sayıda hırsızlık olayının olması nedeniyle, toplu taşıma araçlarında, kalabalık meydanlarında polis yanınıza gelerek uyarabiliyor; "çantanıza dikkat edin, burada hırsızlık olayları çok fazla. "

Barcelona'da da toplu taşıma araçları şehrin her köşesine kadar var. Citytour otobüsleri ile tüm şehri keyifle turistik gezebilirsiniz. Barcelona Card alırsanız hem toplu taşıma araçlarıyla rahatça gezebilir, hem de birçok müzeye bu kartla indirimli giriş yapabilirsiniz, kartın fiyatları ise 40-55eur arasında. Havaalanından alabileceğiniz gibi şehirden de alabilirsiniz. Metro hatlarının ulaşım ücreti ise 3eur civarında. Dilerseniz kalacağınız gün sayısına göre de ulaşım kartlarından alabilirsiniz (10-30eur), Aerobus'te havaalanından şehir merkezine gidebileceğiniz bir seçenek olarak aklınızda bulunsun. Biz Barselona'ya uçakla Marsilya'dan gittik.

Konaklama için ise çok fazla seçenek var, en merkezi yer ise La Rambla, biz buraya çok yakın bir konumda konaklamıştık. Ayrıca, Plaça de Catalunya ya da Barceloneta'da konaklayabileceğiniz bölgeler arasındadır.

Yeme-içme yönünden ise hiç sıkıntı yaşamayacağınız, çok sayıda alternatiflerin olduğu bir şehir. Sangria (1 lt 10-15eur), Tapas (2-5 eur), Paella (5-10eur) ve Patatas Bravas (3-7eur); en popüler yemekleri de bunlar zaten, aromalı bir şarap türü olan sangria ise tam bir efsane. Marketlerde de şişelenmiş olarak satılıyor, hediye alabilirsiniz. Yeme içme yerleri ise yine şehrin hareketli ve turistik noktası olan La Rambla üzerinde çok sayıda var. Birkaç mekan seçeneği aklınızda olsun; Milk, Teresa Carles, 7 Portes, Euskal Etxea. Barselona pek ucuz bir şehir sayılmayabilir, neye ne kadar bütçe ayırdığınıza ve yeme-içme, konaklama işlerinize nerede ve ne kadar ödeyeceğinize bağlı olarak fiyatlar değişir.

Şehrin en popüler yeri La Rambla, cadde üzerinde çok sayıda Türk işyeri sahibi de görebilirsiniz. Yaz aylarında Barselona'da iseniz ve yüzmek isterseniz Barceloneta ya da Bogatell plajlara gidebilirsiniz, şehir merkezine de yakın. 

Hazır İspanya topraklarında iken Flamenco izleyelim derseniz, Plaça Reial meydanındaki Los Tarantos ya da Tablao de Carmen veya Palau Dalmeses adlı mekanlarda bu keyfi sürebilirsiniz (40eur'ya kadar içki dahil mekanlar var). Barselona'da cuma ve cumartesileri eğlenceli meşhurdur, sabaha kadar her an her yerde eğlence gırla. 

Şehirde 2 tane bulunan boğa güreşi arenaları ise (Plaça Espanya) artık alışveriş merkezi olarak kullanılıyormuş. Şehir merkezindeki marinada (Port Vell) ise çok lüks yatları görmeniz mümkün, marinaya gelirken göreceğiniz heykel ise Christoph Colomb (Amerika'yı işaret ediyormuş). Eylül ayının sonlarına doğru ise La Merce (insan kuleleri) festivali düzenleniyormuş, Barcelona'ya önümüzdeki günlerde gitmek için bir sebebiniz daha oldu. :)


Barselona'da gezilecek yerler kısaca;

-La Sagrada Familia (Gaudi'nin eseri olan kilisenin yapımı devam ediyor, sivri uçlu kubbeleri olan yapıt oldukça heybetli bir görünüme sahip)

-Parc Güell (Gaudi'nin mozaikli olarak tasarladığı yerleşim yeri, park olmuş)

-Gothic Quarter (mimarisini beğeneceğiniz yerlerden)

-Casa Batllo (dışı renkli ve farklı mimarisi olan Antoni Gaudi'nin farklı bir eseri)

-Montjuic Tepesi (Museo Nacional d'Art de Catalunya, Montjuic Kalesi ve olimpiyat köyü yer alıyor) 

-Camp Nou (futbol meraklılarının en çok keyif alacağı ve alışveriş yapacağı ünlü stad)

-Plaza de Cataluna (aslında merkez nokta denebilir, tüm ulaşım araçlarının birleştiği yer. )

-Passeig de Gracia (Casa Batllo ve Casa Mila binalarının da üzerinde bulunduğu popüler bir cadde, alışveriş için de gezinebilirsiniz)


Bol eğlenceli ve keyifli seyahatler...







































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder