11 Ağustos 2016 Perşembe

MARSİLYA / MARSEILLE / FRANSA

Nisan 2015


Lavanta = Marsilya

Marsilya, Fransa'nın güneybatısında, Cote d'Azur bölgesinde yer alan liman kentidir. Kurabiyeleri / bisküvileri ile de meşhurdur, satan dükkanlar sıkça karşınıza çıkacak. Lavantayı herşeyde kullanmışlar; sabunlarından almanızı ve şekerlerini tatmanızı tavsiye ederim. 

Biz Cannes'dan hızlı tren ile Marsilya'ya geldik. Trendeki bir mösyönün :) bizi bilgilendirmesi üzerine, sahil şeridi boyunca ilerlerken kameramızı elimizden düşürmedik; "Fransa'da görebileceğiz en güzel manzaraları bu tren hattı boyunca yakalarsınız" demişti.

Şehirde ulaşım ağı çok gelişmiş, bu yüzden istediğiniz her yere her an ulaşma imkanı bulursunuz. Şehri gezmeye ise eski limandan (Le Vieux-Port) başlayabilirsiniz. Bizim konaklama için tercihimiz de burası olmuştu, fiyatlar uygun. 

La Table Cinq, Schilling, O'Malley's, Green Bear, Laz Tasca, Au Coeur du Panier gibi güzel mekanlarda 5-30 eur arasında değişen fiyatlara yeme-içme işlerinizi halledebilirsiniz. Ünlü yemeklerinden biri olan 'bouillabaisse', bir tür deniz ürünleri yemeği/çorbası, biraz pahalı olabilir ancak deneyin (Chez Fonfon veya Miramar restaurantları bunun için güzel adresler). Ayrıca, midye sevenler için Marsilya bir cennet. :) Maureque kokteylinin anasonlu tadı size rakıyı çağrıştırabilir. İçki fiyatları ortalama 7-20eur arasında.

Ünlü sokaklarından biri La Plaine'dir. Her an hareketli, cıvıl cıvıl bir cadde. Benzer şekilde Les Goudes' te buna örnek gösterilebilir. Le Cours Julien meydanı ise barların, restaurantların olduğu eğlence merkezlerinden. Le Crystal mekanı ise elinizde bir alternatif olarak bulunsun. Rue Sainte, Rue Paradis, Rue Lulli sokaklarındaki butiklerden alışverişinizi uygun fiyatlara yapabilirsiniz.

Denize girmek isterseniz de size şehir merkezindeki Katalanlar plajını (Plage des Catalans) önerebiliriz, limana 20-25dk uzaklıkta. Calanque de Morgio ve Ratonneau da denize doyacağınız güzel yerler arasında. 


Marsilya'da gezilecek yerler kısaca;

-Chateau d'If (if şatosu; şehrin güvenliği için yapılan şato daha sonra hapishaneye çevrilmiş, günümüzde ise eğlence mekanı)

-Old Port of Marseille (Vieux-Port, kafelerinde bir kahve molası verdiğiniz zaman, sokak sanatçılarının etkinliklerini izleyebilirsiniz.)

-Cathedral de la Major (büyük kubbeleri olan katedral)

-La Panier (trafiğe kapalı, rengarenk, keyifli bir cadde, Atelier dükkanından hediyeler alabilirsin)

-Palais Longchamp (Saray, müze. Mutlaka görün) 

-Notre Dame de la Garde (Bazilika, hediyelik eşya kısmındaki fiyatlar uygun. Ayrıca, buradan tüm şehri seyredebilirsiniz; eski porttan otobüslerle gidebilirsiniz)

-Eglise des Reformes (görkemli bir kilise)

-Saint-Charles Tren Garı (eski limana doğru inebileceğiniz tepede yer alan, şehrin tren garı)


Bol eğlenceli ve keyifli seyahatler...








 











2 yorum:

  1. Fotoğraflar bile cezbedebiliyor insanı ❤ yazılarınız harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, siz de deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum 😊🙏🏼

      Sil