6 Ağustos 2016 Cumartesi

Luzern / Luzerna / Lucerna / İsviçre / Switzerland

25-28 Mart 2016


Luzern / Luzerna / Lucerna / İsviçre / Switzerland

Luzern şehri İsviçre'nin iç kesimlerinde yer alır. Alp Dağları'na giden yollar buradan geçmektedir. Zürih'e yaklaşık 1 saat mesafede. Luzern seyahatinizi tren ile yaparsanız, dağların eteklerinden geçerken göreceğiniz köylerini bir daha hiç unutmayacağınıza eminim. Zürih'ten yola çıkıp tünellerden geçerken, dağların eteklerinden geçen Reuss Nehri'ni seyretmek bambaşka bir keyifti doğrusu. Luzern' de en çok doğaya doyacaksınız. 

Dik çatılı, kırmızı beyaz boyalı evleri ilgi çekici. Yazar Von Goethe'nin de evi Luzern'de. 

Bir yazarın şöyle demiş "Eğer İsviçre bir istiridye ise, Luzern içindeki incidir". Nasıl da güzel tanımlamış, aynen öyle gerçekten.

Buraya kadar gelmişseniz, biraz daha doğuya doğru gidip, Maienfeld'de (Rosfels bölgesi // Chur ve Davos şehirleri yönünde) bulunan, çizgi film karakteri Heidi'nin köyünü ve evini (Heidiland, Heididorf) görmeden dönmeyiniz :) Köy evi tıpkı çizgifilmdeki gibi, içinde gezinirken de filmin müziği size eşlik ediyor. Oradan ayrılırken ise yüzünüzü, çocukluğunuza dönmenin getirdiği mutluluk ile bir gülümseme kaplıyor. :)

Luzern'in batısında, Bern'e yakın olan Interlaken bölgesindeki Brienz kasabasını da görmelisiniz, buradaki ambiyans da bambaşka. İnsan iliklerine kadar huzurla doluyor. Interlaken kayak yapmak (Grindelwald ve Wengen) için de güzel bir tercih, ödüllü kayak pistleri var.


Luzern'de gezilecek yerler özetle;

-Mount Pilatus (Mt Pilatus, Pilatus Dağı; Pilatus Klum'da başlayıp, Alpnachstad'a son bulan Jungfraujoch'taki tren ile adrenalinin maksimuma ulaşması.. :) )

-Reuss Nehri (vapurlar ile tur yapabilirsiniz)

-Luzern Aslanı Anıtı (Löwendenkmal, Yaralı Aslan anıtı, savaçta öldürülen İsviçreliler'i simgelermiş)

-Chapelle Bridge (Kappelbrücke, Kapell Köprüsü; ahşap köprüye Luzern'in simgesi de denebilir)

-Leodegar Katedrali (1600'lü yıllardan kalma bir kilise)

-Rosengart Museum (Pablo Picasso'nun eserleri de sergileniyor)

-Heididorf :)


Bol eğlenceli ve keyifli seyahatler...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder