20 Ağustos 2016 Cumartesi

Milano / Milan / İtalya / Italy

Nisan 2015


Modanın kalbi güzel şehir Milano 📍

Milano (Citta di Milano) İtalya'nın kuzeyinde, iç kesminde (İsviçre'ye yakın) yer alan, mimarisi, moda ve modacıları ile ünlü pahalı bir şehir. Şehrin zenginliği eski bankerlerden ileri gelmekteymiş.

Milano'ya Bergamo havaalanına inerek, oradan da otobüs ile ulaştık. Bergamo küçük bir kasaba. Havaalanındaki Terravision ya da Autostradale otobüsleri (5eur) ile Milano şehir merkezine (Duomo Meydanı) gidiliyor.

Şehirde metro ve tramvaylar (fotoğraf çektirin Milano'ya özgü diyebiliriz) ile her noktaya kolayca ulaşabiliyorsunuz. Fiyatlar ise gün sayısına göre 4-9eur arasında değişiyor, tek biniş ise 1,5eur.

Konaklamamızı Duomo civarındaki bir pansiyonda yapmıştık, meydana yürüme 2 dakika mesafede uygun fiyatlara otel ve pansiyonlar var. Bunun yanı sıra, Brera veya Navigli semtlerinde de kalabilirsiniz.

Porto Ticinese, Porto Nuova ve  Corso Como bulvarlarında gezin veya Via Monte Napoleone caddesindeki lüks mağazalarda ya da Brera bölgesindeki daha uygun fiyatlı mağazalarda alışveriş yapın.

Hemen otele dönme fikrini bir kenara bırakın ve Navigli District bölgesine doğru yola çıkın; kanal boyundaki cafelerde yemek yiyip birşeyler için, günbatımını izleyin. Fiyatlar biraz yüksek ancak görülmeye değer. İtalya'nın meşhur aperitif saatleri (aperitivo 18:00-21:30) olduğunu da hatırlatalım ve Milano'da bu saatleri iyi değerlendirin, bu saatler arasında alacağınız içkinin yanında atıştırmalıklar ücretsiz. Porto Ticinese'de bu mekanları bulabilirsiniz, ayrıca Trattoria Toscana, Pizzeria del Ticinese ve Bar Magenta cafelerinde bu lezzetlerden tadabilirsiniz. (Şarap 12eur, makarna 10-15eur) Milano moda şehri demiştik, bu akım restaurantlarına bile yansımış, öyle ki; ünlü markaların restaurantları var (epey pahalı) Armani Nobu, Just Cavalli Restaurant vs. Hazır İtalya'dayken sabah kahvesi (3-5eur)  içmeyi ve risotto yemeyi (10-20eur) ihmal etmeyiniz. ☕️🍚

Milano'ya yaklaşık 1 saat uzaklıkta, kuzeydeki Como Gölü'ne de gitmeyi unutmayın, belki George Clooney ile karşılaşırsınız. ☺️ Como'da tren garında indiğiniz zaman göl, 5-10 dakikalık yürüme mesafesi uzaklıkta.

Futbol meraklıları için ise Stadio Giuseppe Meazza stadyumu gezisi güzel olabilir.


Milano'da gezilecek yerler kısaca;

  • Santa Maria delle Grazie ("Son Akşam Yemeği" (The Last Supper / L'Ultima Cena) tablosu burada girişler ücretli ve bilet için çok önceden rezervasyon yaptırın)
  • Duomo di Milano (dünyadaki en büyük gotik katedral, merdiven ya da asansör ile tepesine çıkabilirsiniz 7-12 eur ücretleri)
  • Sforzesco Şatosu (Castello Sforzesco; ortaçağ kalesi, etkiyeliyici bir yapı ve çevre)
  • Galleria Vittorio Emanuele II (dünyaki en eski alışveriş merkezlerinden)
  • La Scala (dünyanın en büyük tiyatro opera binası, bilet alıp oyun izleyebilirsiniz)
  • Pinacoteca di Brera (sanat galerisi, İtalyan sanatını yakından görebileceğiniz bir yer)
  • Basilica di Sant'Ambrogio 
  • Museo del Novecento (Duomo Meydanı'nda görülmeye değer müze)
  • Arco della Pace (anıt, bolca fotoğraf çektirip etraftaki kafelerde takılın, fiyatlar makul)
  • Parco Nord Milano 

Bol eğlenceli ve keyifli seyahatler...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder