16 Ağustos 2016 Salı

MADRİD / MADRID / İSPANYA

Mayıs 2015

Boğa güreşi denince akla ilk gelen ve ağaçtan çilek yiyen ayı heykeli ile ünlü Madrid. 

İspanya'nın iç kesminde yer alan Madrid aynı zamanda ülkenin en büyük şehri ve başkentidir. Bolca meydanı vardır. Madrid için en fazla 3 gün ayırmak yeterlidir. 

Madrid Barajas havaalanından şehrin merkezine metro hatları ya da Aerobus otobüsleri ile  (5eur) ya da araç kiralayarak gidebilirsiniz. Şehir içinde ise gezilecek her yer birbirine oldukça yakın mesafede olduğundan yürümek doğru bir tercih derim. Gezip yoruldukça da sangria içip keyfinize keyif katınız. ☺️ Hemen her şehirde olduğu gibi Madrid'te de sightseeing turları var; mavi ve kırmızı tur olmak üzere, (birbiri ile bağlantılı olduğundan birleşme noktalarında turunuzu değiştirebilirsiniz) 2 seçeneğiniz var. (15eur civarında)

Şehrin en hareketli noktalarının başında ise Puerta del Sol ve Plaza Mayor meydanları gelir; her daim canlıdır buralar. Yeme-içme, konaklama işlerini buralardaki cafe/restaurantlarda ve otellerde yapabilirsiniz. 

Plaza Mayor meydanının ortasındaki alanda eskiden boğa güreşleri yapılırmış. Puerta del Sol meydanı ise Madrid'in "0" noktası / merkezi olarak kabul ediliyor; meşhur ayı heykeli de, yılbaşı kutlamalarına ev sahipliği yapan bu meydanda yer alıyor. Biraz gezelim, alışveriş yapıp birşeyler içelim derseniz Gran Via bulvarına doğru yolu koyulma vaktidir, oldukça işlek bir caddedir. Bu caddeye bağlanan ara sokaklar yemek konusunda fena sayılmaz, fiyatlar makul düzeyde. Biz bu bulvara çok yakın bir otelde konaklamıştık, konaklama fiyatları da uygun. Aynı zamanda, popüler Metropolis binası caddenin köşesinde yer alıyor. Gözünüz biraz daha marjinal görüntüler arıyorsa rotanızı Salamanca bölgesine çevirebilirsiniz; burası adeta tasarım bölgesi, ilginizi çekecektir. 

Madrid'e özgü chocolate con churros tatlısını da tavsiye ederiz; yağda kızartılmış hamurların çikolata sosu ile sunulduğu Madrid'in ünlü tatlısı (5eur civarında). Yemek yemek için birkaç mekan seçeneği aklınızda bulunsun; El Tiger, Fagitas del Querer, San Gines, Calle de La Cruz, Museo del Jamon. Bunların yanı sıra, şehre özgü Rioja şarabından tadabilir ya da marketlerde uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. (5eur civarında)


Madrid'te gezilecek yerler kısaca;

-Prado Müzesi (Picasso'nun tablolarının bulunduğu müze;9,10,34,37 no.lu otobüslerle gidebilirsiniz)

-Buen Retiro Park (dünyaca ünlü bu park, saray bahçesinde yer alır ve içinde, üzerinde küçük sandallarla gezinti yapabileceğiniz bir göl ve sergi salonları mevcut; 9,19,28,79 no.lu otobüslerle gidebilirsiniz)

-Madrid Kraliyet Sarayı (resmi törenlerde kullanılan saray; 3,25,39 no.lo otobüslerle gidebilirsiniz)

-Debod Tapınağı (Templo de Debod; antik Mısır tapınağıdır, Mısır hükümetinin İspanya'ya bağışladığı tapınak)

-Plaza de Cibeles (Kibele Sarayı, 1700'lü yıllarda yapılmış ve adeta Madrid'in simgesi durumunda)

-Almudena Katedrali (Catedral de La Almudena; görkemli yapısı ilginizi çekebilir)

-Puerta de Alcala (Madrid'in kapılarından; kemerlerinin üzerinde oturan melek heykelleri var)

-Parque de Atracciones de Madrid (eğlence parkı, büyük lunapark) 

-Plaza de Castilla (Madrid'in simgelerindendir)

-Plaza Espana (Don Kişot'un heykelinin bulunduğu meydan)

-Las Ventas Arena (boğa güreşleri arenası)

-El Rastro (pazar günleri kurulan bit pazarı, pul koleksiyonerleri çoğunlukta)


Bol eğlenceli ve keyifli seyahatler... 








 





2 yorum:

  1. Cok ayrintili yazmissiniz.oyleki yazinizin ciktisi alinip geziye gidilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi tatiller o halde 👍🏼 deneyimlerinizi paylaşmanızı da bekliyorum 😉

      Sil